Испания изпраща на Украйна 6 допълнителни пускови установки за противовъздушна отбрана MIM-23

...
Испания изпраща на Украйна 6 допълнителни пускови установки за противовъздушна отбрана MIM-23
Коментари Харесай

Испания изпраща ПВО на Украйна

Испания изпраща на Украйна 6 спомагателни пускови установки за противовъздушна отбрана MIM-23 Hawk, които ще бъдат интегрирани в батарея, доставена от САЩ.

Мадрид ще даде също по този начин спомагателни 105-мм и 155-мм артилерийски муниции, генератори и зимно съоръжение за украинската войска, излиза наяве от съобщение в уеб страницата на испанското военно министерство. Подкрепата е била уговорена на срещата на министрите на защитата на НАТО във формата " Рамщайн " в Брюксел на 11 октомври, на която взе участие и Володимир Зеленски.

" Шестте нови пускови установки за противовъздушни ракети ще бъдат интегрирани в американска батарея ", сподели министърът на защитата на Испания Маргарита Роблес. Също по този начин заяви, че в отговор на съответна молба от страна на Съединени американски щати " от идващия месец в Испания ще се организира обвързвано образование за украинските оператори и техници на HAWK ".

В бъдеще ще бъде осъществена и доставка на тежки картечници за подсилване на украинския потенциал за битка с дронове, като се има поради, че " Русия продължава да се превъоръжава с дронове, които получава благодарение на други страни ", сподели Роблес, визирайки Иран.

Полеви дажби от Испания към този момент са на път към Украйна - пратка, която ще бъде последвана от доставки на електрически генератори и компресори дружно с елементи от зимното съоръжение за бойците. Продължава и образованието на украински елементи - все още те са 2000, а задачата, сложена от Роблес, е 4000.

Хърватия и Испания пък се договориха дружно да провиснал 6,5 млн. евро за разминиране в Украйна. Това беше оповестено по време на Международната конференция на донорите за филантропичното разминиране в Украйна, която се организира в Хърватия.

Норвежкият производител на отбранителни технологии Kongsberg пък изпраща своята интегрирана система за битка с дронове CORTEX Typhon в Украйна за отбрана от дронове " Шахед " - иранските безпилотни машини " камикадзе ", които Москва употребява.

Литва ще трансферира две системи за противовъздушна защита NASAMS на Украйна.

" Новият ни пакет за военна поддръжка включва доставката на две пускови установки NASAMS, които закупихме през лятото, а също 155-милиметрови муниции и зимни такъми като електрически генератори, кревати за военни лагери, облекло ", оповестиха от Вилнюс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР